OliveMagazine

Κέικ λαδιού με κομματάκια σοκολάτας και αμύγδαλα

Κέικ λαδιού με κομματάκια σοκολάτας και αμύγδαλα

Μερίδες:για μία μακρόστενη φόρμα κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο Μίγμα για Κέικ Βανίλια ΟΜΙΚΡΟΝ
  • 5 αβγά
  • 230γρ. ηλιέλαιο
  • 100γρ. νερό
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 100γρ. αμύγδαλα χοντροσπαμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε 1 μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Σε μπολ αδειάζετε το περιεχόμενο του πακέτου Μίγμα για Κέικ Βανίλια ΟΜΙΚΡΟΝ, προσθέτετε τα αβγά, το ηλιέλαιο, το νερό και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής ή στο μίξερ σε αργή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Ρίχνετε μέσα τις σταγόνες σοκολάτας, τα αμύγδαλα και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μίγμα.

Αδειάζετε το μίγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Ξεφουρνίζετε και το ξεφορμάρετε σε σύρμα να κρυώσει καλά.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr