OliveMagazine

Κέικ μαρμπρέ με σοκολάτα και αμύγδαλα

Κέικ μαρμπρέ με σοκολάτα και αμύγδαλα

Μερίδες:10-12
Χρόνος προετοιμασίας:35'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το μείγμα σοκολάτας

  • 75 γρ. κουβερτούρα µε 72% κακάο, ψιλοκοµµένη
  • 150 ml γάλα
  • 100 γρ. Βούτυρο Lurpak + λίγο επιπλέον για το σκεύος
  • 250 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι φαρίνα + λίγο επιπλέον για το σκεύος
  • 25 γρ. κακάο σε σκόνη
  • Για το μείγμα βανίλιας

  • 125 γρ. Βούτυρο Lurpak, σε θερµοκρασία δωµατίου
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 180 γρ. αλεύρι φαρίνα
  • 150 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
  • 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • 100 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.

Βουτυρώνουμε καλά µια στρογγυλή φόρμα για κέικ µε τρύπα στη µέση και κατόπιν την πασπαλίζουμε µε λίγη φαρίνα.

Μείγμα σοκολάτας: Λιώνουμε σε µπεν µαρί την κουβερτούρα µαζί µε το γάλα. Σε µίξερ χτυπάμε το Βούτυρο Lurpak µε τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει, κατόπιν ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και το λιωµένο µείγµα κουβερτούρας. Τέλος, ενσωµατώνουμε τη φαρίνα και το κακάο.

Μείγμα βανίλιας: Σε µπολ χτυπάμε µε µίξερ χειρός το Βούτυρο Lurpak και τη ζάχαρη µέχρι να το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει, κατόπιν ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα, προσθέτοντας λίγη φαρίνα µετά από κάθε αυγό. Ρίχνουμε µέσα το γιαούρτι, την υπόλοιπη φαρίνα, τη βανίλια και τα αμύγδαλα.

Ρίχνουμε εναλλάξ µέσα στη φόρµα ποσότητες από λευκό και σοκολατένιο µείγµα. Στο τέλος, περνάμε κυκλικά µία φορά τη λαβή µιας ξύλινης κουτάλας µέσα από το µείγµα να αναµειχθεί ελαφρώς.

Ψήνουμε για 45΄-50΄ ή όταν βυθίσουμε ένα µαχαίρι να βγαίνει καθαρό.

Ξεφουρνίζουμε το κέικ, το αφήνουμε για 5΄ στη φόρµα και κατόπιν το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο