OliveMagazine

Αλμυρό κέικ με μοσχαρίσιο κιμά

Αλμυρό κέικ με μοσχαρίσιο κιμά

Μερίδες:για 1 μακρόστενη φόρμα κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 300γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 αβγά
  • 200γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 120ml γάλα
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 200γρ. μοτσαρέλα, ψιλοκομμένη
  • λίγο βούτυρο για το σκεύος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Βάζετε ένα τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά, ρίχνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε την πιπεριά, το κρεμμύδι και τον κιμά για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Σε ένα μπολ σπάτε τα αβγά και τα χτυπάτε με μίξερ χειρός να αφρατέψουν για 2 λεπτά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι και τη μαγιά χτυπώντας να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και το γάλα και συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι πάρετε ένα λείο μίγμα. Ενσωματώνετε με μια σπάτουλα το μίγμα του κιμά, τον βασιλικό και τη μοτσαρέλα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.

Βουτυρώνετε καλά και αλευρώνετε μια στενόμακρη φόρμα του κέικ. Αδειάζετε μέσα το μίγμα του κέικ και το ψήνετε στους 200οC στον αέρα για 50-55 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο αν βυθίσετε ένα μαχαίρι στη μέση του και βγει καθαρό. Το αφήνετε να κρυώσει εκτός φούρνου πριν το σερβίρετε.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο