OliveMagazine

Κέικ με μπανάνες και σταγόνες σοκολάτας

Κέικ με μπανάνες και σταγόνες σοκολάτας

Μερίδες:για μια μακρόστενη φόρμα κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:55'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 190γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 225γρ. Ζάχαρη Καστανή Ακατέργαστη Fytro
  • 85γρ.σπορέλαιο
  • 3 αβγά
  • 1 κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 100ml γάλα πλήρες
  • μια πρέζα αλάτι
  • 100γρ. Σταγόνες Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 230γρ. μπανάνες ώριμες, ψιλοκομμένες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το μέλι, το σπορέλαιο, τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και τα ανακατεύετε με το φτερό μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα.

Προσθέτετε το Αλεύρι ανακατεμένο με το Μπέικιν Πάουντερ συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά στο μίγμα. Τέλος ρίχνετε τις μπανάνες με τις Σταγόνες Σοκολάτας και ανακατεύετε ξανά.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα για κέικ και αδειάζετε εκεί το μίγμα που ετοιμάσατε. Το ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, βγάζετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει, το ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr