Διαδικασία
Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύετε μέσα τα κυβάκια της πιπεριάς και πασπαλίζετε με θυμάρι.
Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180οC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά τη φόρμα σας.
Χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτετε το γιαούρτι και σταδιακά τα αβγά. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ όταν γίνει αφράτο και ομοιογενές το μίγμα σας.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το ρίχνετε βροχηδόν στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας με σπάτουλα. Προσθέτετε την τριμμένη γραβιέρα, το μίγμα της πιπεριάς, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και τέλος την πάριζα. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα σας.
Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 50-60 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα. Ξεφουρνίζετε το κέικ και μετά από λίγο το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και αφήνετε να κρυώσει πριν το σερβίρετε.