OliveMagazine

Κέικ με πάριζα, γραβιέρα Κρήτης και κόκκινη πιπεριά

Κέικ με πάριζα, γραβιέρα Κρήτης και κόκκινη πιπεριά

Μερίδες:για την κλασική στρογγυλή φόρμα με την τρύπα στη μέση
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 αβγά
  • 250γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο αγελαδινό
  • 50γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100γρ. γιαούρτι
  • 400γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200γρ. πάριζα ή παριζάκι σε κυβάκια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες από βάζο σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1½ κουτ. σούπας μαντζουράνα ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύετε μέσα τα κυβάκια της πιπεριάς και πασπαλίζετε με θυμάρι.

Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180οC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ελαφρά τη φόρμα σας.

Χτυπάτε στη μέτρια ταχύτητα του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτετε το γιαούρτι και σταδιακά τα αβγά. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ όταν γίνει αφράτο και ομοιογενές το μίγμα σας.

Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το ρίχνετε βροχηδόν στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας με σπάτουλα. Προσθέτετε την τριμμένη γραβιέρα, το μίγμα της πιπεριάς, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και τέλος την πάριζα. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα σας.

Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 50-60 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα. Ξεφουρνίζετε το κέικ και μετά από λίγο το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και αφήνετε να κρυώσει πριν το σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr