OliveMagazine

Κέικ με πετιμέζι, σοκολάτα και γιαουρτένια κρέμα με κάρδαμο

Κέικ με πετιμέζι, σοκολάτα και γιαουρτένια κρέμα με κάρδαμο

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το κέικ

  • 140γρ. ελαιόλαδο
  • 200γρ. πετιμέζι
  • 140γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • λίγο αλάτι
  • 200γρ. βούτυρο
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 4 αβγά
  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Για την κρέμα

  • 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ¼ κουτ. γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
  • Για το σερβίρισμα

  • 150γρ. γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί 26εκ.

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το λάδι, το πετιμέζι, το χυμό πορτοκαλιού, την άχνη, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι. Λιώνετε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Ενώνετε τα δύο μίγματα και προσθέτετε τους κρόκους, ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ.

Χτυπάτε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα και την προσθέτετε στα υπόλοιπα υλικά του κέικ, ανακατεύοντας πολύ απαλά. Αδειάζετε το μίγμα στο και ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.

Για την κρέμα: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε πολύ καλά. Φυλάτε την κρέμα στο ψυγείο, μέχρι να τη χρειαστείτε.

Σερβίρετε το κέικ προσθέτοντας σε κάθε κομμάτι μια κουταλιά κρέμα και λίγο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling:Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο