OliveMagazine

Αλμυρό κέικ με τυριά και λιαστή ντομάτα

Αλμυρό κέικ με τυριά και λιαστή ντομάτα

Μερίδες:για μια μακρόστενη φόρμα κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας χοντροτριμμένη
  • 200γρ. τυρί ανθότυρο ή φέτα λιωμένο με πιρούνι
  • 5 αβγά
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 φλιτζάνια + 4 κουτ. σούπας Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC πάνω κάτω. Χτυπάτε ελαφρά σε μπολ με μίξερ χειρός τα αβγά με τη λιωμένη μαργαρίνη και το γιαούρτι. Αφού ενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ , συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε το τριμμένο τυρί, το λιωμένο ανθότυρο, τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι, τη ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ.

Ψήνετε το κέικ για 40-50 λεπτά περίπου, χωρίς να ανοίξετε καθόλου το φούρνο ενδιάμεσα.

Ξεφορμάρετε το κέικ σε πιατέλα και το σερβίρετε χλιαρό ή και κρύο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr