OliveMagazine

Κέικ μπανάνας με σταγόνες σοκολάτας και καρύδια

Κέικ μπανάνας με σταγόνες σοκολάτας και καρύδια

Μερίδες:για μια μακρόστενη φόρμα κεικ
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 175γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 175γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 2 καψουλάκια βανιλίνης
  • 2-3 μπανάνες λιωμένες
  • 175γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. σούπας Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. καρυδόψιχα
  • λίγη Zάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα ζαχαροπλαστικής το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέτετε σταδιακά τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε ξεχωριστό μπολ πολτοποιείτε τις μπανάνες με την πρέσα για τις πατάτες ή με ένα πιρούνι και σε τρίτο μπολ αναμιγνύετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ.

Προσθέτετε τον πουρέ της μπανάνας στο μίγμα με τα αβγά και ανακατεύετε με το σύρμα. Σταματάτε να ανακατεύετε με το σύρμα και παίρνετε στο χέρι σας μια μαριζ. Ανακατεύετε στο μίγμα της μπανάνας πρώτα το μίγμα με το αλεύρι και μετά την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ και την περισσότερη καρυδόψιχα, κρατώντας λίγη για τη διακόσμηση.

Βουτυρώνετε κι αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Βάζετε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνετε για 40-45 λεπτά.

Ξεφουρνίζετε κι αφού κρυώσει λίγο το κέικ ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Όταν κρυώσει εντελώς το πασπαλίζετε με Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ και με κοπανισμένα καρύδια.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο