OliveMagazine

Κέικ ολικής άλεσης με ελαιόλαδο και καρύδια

Κέικ ολικής άλεσης με ελαιόλαδο και καρύδια

Μερίδες:για μια μακρόστενη φόρμα κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:1:5'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 ποτήρι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού φρεσκοστυμμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 500γρ. Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • 3/4 ποτηριού καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • λίγη Ζάχαρη Άχνη ΑΝΘΟΣ για το πασπάλισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC στον αέρα και λαδώνετε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.

Χτυπάτε στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη να διαλυθεί η ζάχαρη καλά και προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού, τα ξύσματα και το κονιάκ, συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ανακατεύετε τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης με τα μπαχαρικά και το αλάτι και τα προσθέτετε σταδιακά. Κάπου στη μέση σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ολοκληρώνετε το ανακάτεμα με μια σπάτουλα.

Τέλος, ενσωματώνετε τα καρύδια και αδειάζετε το μίγμα στη λαδωμένη φόρμα. Το ισιώνετε από πάνω και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου. Πρέπει όταν τρυπήσετε το κέντρο του κέικ με ένα μαχαίρι και το βγάλετε να είναι στεγνό.

Ξεφουρνίζετε και αφού κρυώσει το κέικ το σερβίρετε πασπαλισμένο με λίγη Ζάχαρη Άχνη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr