OliveMagazine

Κέικ πασχαλινό με γλάσο λευκής σοκολάτας

Κέικ πασχαλινό με γλάσο λευκής σοκολάτας

Μερίδες: για μια μικρή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση ή για 12 μάφινς
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 175γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη soft
  • 175γρ. ζάχαρη
  • 175γρ. Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αβγά
  • 1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι ξύσμα και χυμός ή 2 μικρότερα
  • Για το γλάσο και τη διακόσμηση

  • 200γρ. Σταγόνες Λευκής Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • Party Décor ΓΙΩΤΗΣ (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 – 180οC και βουτυρώνετε με φόρμα του κέικ μικρή, με τρύπα στη μέση. Εναλλακτικά τοποθετείτε χαρτάκια στις 12 υποδοχές ενός ταψιού ειδικό για μάφινς.

Χτυπάτε σε μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ.

Με μια σπάτουλα σιλικόνης αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα που ετοιμάσατε ή μοιράζετε το μείγμα στα χαρτάκια και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Ξεφουρνίζετε και μετά από 5 λεπτά ξεφορμάρετε το κέικ πάνω σε σχάρα να κρυώσει.

Για το γλάσο: Λιώνετε τη Λευκή Σοκολάτα σε Σταγόνες σε μπεν μαρί και προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και όσο ακόμη είναι ρευστό το γλάσο το ρίχνετε λίγο λίγο με ένα κουτάλι πάνω από το κρύο κέικ. Εάν θέλετε διακοσμείτε με χρωματιστή τρούφα Party Décor και περιμένετε να κρυώσει το κέικ πριν το σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr