OliveMagazine

Κέικ σοκολάτας με φουντούκια

Κέικ σοκολάτας με φουντούκια

Μερίδες:για μία στρογγυλή φόρμα κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 πακέτο Μίγμα για Κέικ Σοκολάτα ΟΜΙΚΡΟΝ
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο αγελάδος λιωμένο
  • 100γρ. νερό
  • 120γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση.

Σε μπολ αδειάζετε το περιεχόμενο του πακέτου Μίγμα για Κέικ Σοκολάτα ΟΜΙΚΡΟΝ, προσθέτετε τα αβγά, το λιωμένο βούτυρο και το νερό και ανακατεύετε καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής ή στο μίξερ σε αργή ταχύτητα για περίπου 4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στο τέλος ρίχνετε μέσα και τα φουντούκια και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μίγμα.

Αδειάζετε το μίγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 50-60 λεπτά. Το ξεφουρνίζετε και το ξεφορμάρετε σε σύρμα να κρυώσει καλά.

Όταν το κέικ σας κρυώσει καλά, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr