OliveMagazine

Κέικ του Αγ. Σαντιάγο (Tarta de Santiago)

Κέικ του Αγ. Σαντιάγο (Tarta de Santiago)

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 125γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • αλεύρι όσο πάρει
  • κανέλα
  • 1 κουταλιά νερό
  • Για τη γέμιση

  • 4 αβγά
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 250γρ. αμύγδαλο ασπρισμένο, τριμμένο
  • κανέλα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για την ζύμη: Σε ένα μπολ ρίχνετε το αβγό με το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύετε με σύρμα ζαχαροπλαστικής.

Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι, μέχρι να έχετε μια ζύμη που μπορείτε να την δουλέψετε με το χέρι. Την αφήνετε για λίγο να ξεκουραστεί και στη συνέχεια την απλώνετε σε μία βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Xτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα, προσθέτετε το τριμμένο αμύγδαλο, την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού.

Ανακατεύετε καλά και το ρίχνετε πάνω από την ζύμη. Ψήνετε στον φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου.

Το αφήνετε να κρυώσει καλά, το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr