OliveMagazine

Κέικ φουντουκιού με βερίκοκα και σοκολάτα

Κέικ φουντουκιού με βερίκοκα και σοκολάτα

Μερίδες:για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3 αβγά
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 100γρ. μαργαρίνη, μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100ml χυμό πορτοκαλιού
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 150γρ. φουντουκόψιχα, τριμμένη σε σκόνη
  • 3 κουτ. σούπας σταγόνες σοκολάτας (κουβερτούρα)
  • 4 βερίκοκα κομμένα σε φετούλες
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • λίγη ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλείφετε με μαργαρίνη ελαφρώς μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Χτυπάτε με το μίξερ χειρός τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξετε ένα αφράτο, ανοιχτόχρωμο μίγμα. Προσθέτετε τη μαλακωμένη μαργαρίνη και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγο, μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Ρίχνετε και το χυμό και χτυπάτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και λείο.

Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα. Τέλος, ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και την πούδρα φουντουκιού και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα.

Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και μισοβυθίζετε στην επιφάνειά του τις φετούλες από τα βερίκοκα. Πασπαλίζετε το κέικ με την καστανή ζάχαρη και βάζετε τη φόρμα στο φούρνο.

Ψήνετε το κέικ για 30 - 40 λεπτά. Στο διάστημα αυτό το κέικ θα φουσκώσει και θα καλύψει τα βερίκοκα, τα οποία τελικά θα βρεθούν στο κέντρο του κέικ.

Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά μέσα στη φόρμα και μετά το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα. Αν θέλετε, το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρισμα.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο