OliveMagazine

Κίτρινη σούπα καλαμποκιού

Κίτρινη σούπα καλαμποκιού

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κονσέρβα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Καλαμπόκι Naturel
  • 1 πατάτα μεγάλη, σε κομμάτια
  • 1 καρότο μεγάλο ή 2 μεσαία, σε χοντρές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο στα 4
  • 1lt ζωμό κότας από κύβο βιολογικό ή από συμπυκνωμένο ζωμό ψυγείου
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • ¼ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 μεγάλη κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • 1 φλιτζάνι ποπκόρν
  • 1 καρότο μεγάλο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε το ζωμό σε κατσαρόλα μαζί με την πατάτα, τα καρότα και το κρεμμύδι να πάρουν βράση. Μετά από 10 λεπτά προσθέτετε το καλαμπόκι, αφού το στραγγίξετε από τα υγρά του, τον κουρκουμά και το τζίντζερ και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Πολτοποιείτε τη σούπα σε δύο τρεις δόσεις στο μπλέντερ ή επί τόπου στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα με τη γεύση σας.

Διατηρείτε τη σούπα ζεστή και τη σερβίρετε σε μπολ ή φλιτζάνια με μερικά ποπκόρν καλαμποκιού κι από ένα τσιπ καρότου.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Για να φτιάξετε τα τσιπς καρότου: Καθαρίζετε το καρότο από την εξωτερική φλούδα του και το κόβετε σε λεπτές μακριές φέτες με το εργαλείο που καθαρίζετε τις πατάτες. Τηγανίζετε τα τσιπς σε κατσαρολίτσα με μπόλικο καυτό σπορέλαιο, αφού πρώτα τυλίξετε σε σπιράλ την κάθε λωρίδα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr