kavourokroketes
clock icon
35'

Καβουροκροκέτες

Υλικά

  • 2 αβγά χτυπημένα ελαφρά
  • 2 κονσέρβες καβούρι SAFCOL
  • λίγο μαϊντανό
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη μπεσαμέλ

  • 500ml γάλα
  • 60γρ. αλεύρι
  • 60γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο στον τρίφτη
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα

  • 1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό
  • αλεύρι
  • φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο

Τα πιο τέλεια θαλασσινά κεφτεδάκια, με καβούριa SAFCOL. Τα απολαμβάνετε ως ορεκτικό, τα συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας, ενώ γίνονται και νόστιμα σάντουιτς.

Για την μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να λιώσει, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε με αβγοδάρτη να ψηθεί για λίγο. Ρίχνετε το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά και συνεχώς για να μη σβολιάσει το μίγμα, μέχρι να έχετε μια πηχτή και λεία σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το τυρί. Αφήνετε να κρυώσει.
Στραγγίζετε την καβουρόψιχα, την ψιλοκόβετε και την ανακατεύετε με τα χτυπημένα αβγά, τον μαϊντανό, το λάδι και την μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Κατόπιν πλάθετε το μίγμα σε μικρές κροκέτες.
Σε ένα μπολ χτυπάτε το αβγό με το νερό, σε άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι και σε άλλο τη φρυγανιά. Αλευρώνετε τις κροκέτες, μετά τις περνάτε από το αβγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Τις τηγανίζετε σε ζεστό λάδι και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Τις σερβίρετε με γαρνιτούρα της επιλογής σας ή τις κάνετε σάντουιτς μαζί με μαρούλι, ντομάτα και μαγιονέζα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για την μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να λιώσει, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε με αβγοδάρτη να ψηθεί για λίγο. Ρίχνετε το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά και συνεχώς για να μη σβολιάσει το μίγμα, μέχρι να έχετε μια πηχτή και λεία σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το τυρί. Αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 2

Στραγγίζετε την καβουρόψιχα, την ψιλοκόβετε και την ανακατεύετε με τα χτυπημένα αβγά, τον μαϊντανό, το λάδι και την μπεσαμέλ. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Κατόπιν πλάθετε το μίγμα σε μικρές κροκέτες.

Βήμα 3

Σε ένα μπολ χτυπάτε το αβγό με το νερό, σε άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι και σε άλλο τη φρυγανιά. Αλευρώνετε τις κροκέτες, μετά τις περνάτε από το αβγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά. Τις τηγανίζετε σε ζεστό λάδι και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Βήμα 4

Τις σερβίρετε με γαρνιτούρα της επιλογής σας ή τις κάνετε σάντουιτς μαζί με μαρούλι, ντομάτα και μαγιονέζα.