OliveMagazine

Καβουροπίλαφο

Καβουροπίλαφο

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 καβούρια μπλε ανοιγμένα, καθαρισμένα, κομμένα στα 4
  • 1/3 φλιτζανιού πράσο ψιλοκομμένο
  • κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο
  • ½ φινόκιο, σε καρεδάκια
  • ¼ πιπεριά πράσινη, σε καρεδάκια
  • ¼ πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια
  • 100γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ποτηράκι ούζο
  • ½ ποτήρι κρασί λευκό
  • 50γρ. βούτυρο
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 200ml ζωμό κότας
  • 200γρ. ρύζι για ριζότο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο με το ελαιόλαδο μέχρι να ξανθίνουν. Προσθέτετε το ρύζι το οποίο έχετε πλύνει καλά και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γυαλίσει.

Όταν γυαλίσει προσθέτετε το καβούρι και τις πιπεριές. Αφήνετε να σοταριστούν και σβήνετε με το ούζο και το κρασί. Μόλις πιουν τα υγρά τους προσθέτετε τα ντοματάκια και το ζωμό.

Ανακατεύετε προσεκτικά και κυκλικά για να μη σπάσει ο κόκκος, μέχρι να γίνει το πιλάφι. Αν χρειαστεί προσθέτετε επιπλέον υγρά. Στο τέλος ρίχνετε τον κόλιανδρο και το βούτυρο για να γλασάρει το καβουροπίλαφο.

Συνταγή: Νίκος Φωτιάδης / Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο