kavourosalata
clock icon
15'

Καβουροσαλάτα με αβοκάντο

Υλικά

  • 2 αβοκάντο ώριμα
  • 1 κονσέρβα καβούρι SAFCOL
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • χυμό από 1½ λάιμ
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Tips

  • Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα και κόλιανδρο ψιλοκομμένο.

Μια ξεχωριστή σαλάτα με καβούρι SAFCOL και αβοκάντο, που θυμίζει γευστικά γουακαμόλε και ανοίγει ευχάριστα κάθε καλοκαιρινό τραπέζι.

Πλένετε και στεγνώνετε τα αβοκάντο. Τα χαράζετε περιμετρικά και αφού τα χωρίσετε στα δύο το καθένα, αφαιρείτε το κουκούτσι τους. Με ένα κουτάλι αφαιρείτε προσεκτικά τη σάρκα τους και κρατάτε τα υπόλοιπα αβοκάντο στην άκρη.
Ρίχνετε τη σάρκα σε μπλέντερ, προσθέτετε το ελαιόλαδο και την πολτοποιείτε. Προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, το χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ, αλατίζετε και χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Αδειάζετε το μίγμα σε μπολ και το ανακατεύετε με την ψίχα καβουριού. Γεμίζετε με το μίγμα τις άδειες κούπες των αβοκάντο και σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και στεγνώνετε τα αβοκάντο. Τα χαράζετε περιμετρικά και αφού τα χωρίσετε στα δύο το καθένα, αφαιρείτε το κουκούτσι τους. Με ένα κουτάλι αφαιρείτε προσεκτικά τη σάρκα τους και κρατάτε τα υπόλοιπα αβοκάντο στην άκρη.

Βήμα 2

Ρίχνετε τη σάρκα σε μπλέντερ, προσθέτετε το ελαιόλαδο και την πολτοποιείτε. Προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, το χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ, αλατίζετε και χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 3

Αδειάζετε το μίγμα σε μπολ και το ανακατεύετε με την ψίχα καβουριού. Γεμίζετε με το μίγμα τις άδειες κούπες των αβοκάντο και σερβίρετε αμέσως.