OliveMagazine

Καγιανάς, ο ελληνικός

Καγιανάς, ο ελληνικός

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 4 αβγά
  • 80γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 26-28 εκ. ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο (ή και το μπούκοβο), καλύπτετε με καπάκι και βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η σάλτσα να πιει τα υγρά της και να πήξει αλλά να μη στεγνώσει.

Κι εδώ αρχίζει η μαγεία! Αν θέλετε ένα κρεμώδες αποτέλεσμα, σπάτε τα αβγά σε ένα μπολ, τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, τα ρίχνετε μέσα και ανακατεύετε συνέχεια με μια σπάτουλα αποσύροντας και βάζοντας το τηγάνι στη φωτιά όσες φορές χρειαστεί ώστε να φτάσετε στην επιθυμητή υφή.

Κατόπιν, προσθέτετε τη φέτα και είτε σερβίρετε αμέσως, είτε αφήνετε ακόμα 10 δευτερόλεπτα πάνω στη φωτιά ώστε να αρχίσει να μαλακώνει ή περισσότερο αν θέλετε να λιώσει τελείως.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tips

Για πιο στεγνό αποτέλεσμα, μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίχνετε ολόκληρα τα αβγά και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ψηθούν, με γρήγορες ή αργές κινήσεις ανάλογα πόσο θέλετε να φαίνεται η διχρωμία του ασπραδιού με τον κρόκο. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.


Αποφεύγουμε τα υπερβολικά μεγάλα ή μικρά τηγάνια γιατί το αποτέλεσμα στη μία περίπτωση θα είναι υδαρές και στην άλλη στεγνό.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο