OliveMagazine

Και κοκορόσουπα και φασολάδα

Και κοκορόσουπα και φασολάδα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κόκορα σε μικρές μερίδες
  • 200γρ. φασόλια λευκά
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
  • 4-5 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κοφτή πάπρικα γλυκιά
  • 3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Αποβραδίς μουλιάζετε τα φασόλια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον κόκορα με τα καρότα, τις πιπεριές, την πάπρικα, το σέλινο και το κρεμμύδι μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτετε τα φασόλια και το σκόρδο, αλατίζετε και σκεπάζετε με μπόλικο νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σούπα να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά ο κόκορας και τα φασόλια.

Στο τέλος, ρίχνετε το μαϊντανό, το χυμό λεμόνι και μπόλικο πιπέρι και σερβίρετε.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο