OliveMagazine

Κακκαβιά

Κακκαβιά

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό πετρόψαρα (σκορπίνες, δράκαινες, χάνους, πέρκες και όποιο άλλο σπαρταριστό ψαράκι)
  • 2 πατάτες
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 10-12 κλαδάκια σέλινο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στα 4
  • χυμό από 4 λεμόνια
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας σέλινο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε όλα τα λαχανικά, εκτός από το ψιλοκομμένο σέλινο. Προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνετε τότε τα ψάρια, καθαρισμένα και αλατισμένα. Προσθέτετε -αν χρειάζεται- λίγο νερό ακόμα ώστε να τα μισοσκεπάζει και σιγοβράζετε για 15 λεπτά. Όταν βράσουν και τα ψάρια, ρίχνετε το χυμό λεμονιού.

Τα σουρώνετε και, ανάλογα με τα ψάρια, μπορείτε είτε να τα περάσετε από μύλο λαχανικών και να ανακατέψετε τον πολτό στη σούπα είτε να τα σερβίρετε ολόκληρα μέσα στο σουρωμένο ζωμό.

Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο σέλινο και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο