OliveMagazine

Καλαμάρι γεμιστό με σταφίδα και κουκουνάρι στη γάστρα

Καλαμάρι γεμιστό με σταφίδα και κουκουνάρι στη γάστρα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 3-4 μεγάλα καλαμάρια
  • 300γρ. ρύζι μπλου μπόνετ
  • 80γρ. σταφίδες μαύρες
  • 80γρ. κουκουνάρι
  • 500ml ζωμό γαρίδας ή λαχανικών
  • 250γρ. κονκασέ ντομάτας
  • 20γρ. δυόσμο
  • 100γρ. ντοματίνια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 150ml ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε με το ελαιόλαδο.

Προσθέτετε το σκόρδο, το ρύζι, τη δάφνη, το κουκουνάρι και τις σταφίδες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.

Προσθέτετε το μισό ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να πιει το ζωμό και προσθέτετε το δυόσμο.

Γεμίζετε τα καλαμάρια κατά τα 2/3 και τα κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα.

Το μίγμα που έμεινε το βάζετε στη γάστρα, τοποθετείτε από πάνω τα καλαμάρια και τα ντοματίνια και περιχύνετε με τον υπόλοιπο ζωμό και λίγο ελαιόλαδο.

Κλείνετε τη γάστρα και μαγειρεύετε, σε μέτρια φωτιά, για 15 με 20 λεπτά το πολύ, δεν πρέπει να βράσει πολύ το ρύζι.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr