OliveMagazine

Καλαμάρι μαριναρισμένο σε Μοσχοφίλερο

Καλαμάρι μαριναρισμένο σε Μοσχοφίλερο

Μερίδες:1
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 καλαμάρι καθαρισμένο και κομμένο σε λωρίδες
  • Για τη μαρινάδα

  • 4 κουτ. σούπας κρασί Μοσχοφίλερο
  • 2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σπασμένο
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο σπασμένο
  • ½ κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
  • λίγο κουρκουμά (τούρμερικ ή κιτρινόριζα)
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη σαλάτα

  • φύλλα μαϊντανού (πλυμένα και στραγγισμένα)
  • ρόγες από σταφύλια λευκά, χωρίς κουκούτσι
  • φουντίτσες μάραθο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • τρίμμα φέτας (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τις λωρίδες του καλαμαριού στην μαρινάδα και τις αφήνετε για 10 λεπτά.

Όσο το καλαμάρι μαρινάρεται, εσείς ετοιμάζετε τη σαλάτα που θα συνοδεύσει το πιάτο σας. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τα φύλλα μαϊντανού, τις ρόγες σταφυλιού, τις φουντίτσες από το μάραθο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και την φέτα, αν βάλετε. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε απαλά. Συμπληρώνετε ελαιόλαδο κατά βούληση.

Βγάζετε το καλαμάρι από την μαρινάδα, το περνάτε σε καλαμάκι και το ψήνετε σε σχαροτήγανο. Σερβίρετε στο πιάτο και δίπλα συνοδεύετε με τη σαλάτα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr