OliveMagazine

Καλαμάρι σοτέ με κρεμμύδια, πιπεριές, τζίντζερ και σάλτσα σόγιας

Καλαμάρι σοτέ με κρεμμύδια, πιπεριές, τζίντζερ και σάλτσα σόγιας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμάρια μεσαίου μεγέθους
  • 3 μεσαία κρεμμύδια, κομμένα σαν σε σπιρτόξυλα
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σαν σε σπιρτόξυλα
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 ποτήρι κρασιού σάλτσα σόγιας
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ηλιέλαιο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα καλαμάρια από τα εντόσθια και το κόκαλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα χαράζετε πλαγίως.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ηλιέλαιο και σοτάρετε τα καλαμάρια ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε το φρέσκο τζίντζερ και σβήνετε με το λευκό κρασί. Αφήνετε να πάρει βράση, σκεπάζετε και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε για 10 λεπτά περίπου.

Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπεριά. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε τη σάλτσα σόγιας, προσθέτετε και μισό ποτηράκι νερό και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρετε τα καλαμαράκια ζεστά και συνοδεύετε αν θέλετε με ρύζι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο