OliveMagazine

Καλαμαράκια γιουβέτσι με αρώματα ούζου

Καλαμαράκια γιουβέτσι με αρώματα ούζου

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια -φρέσκα ή κατεψυγμένα-, σε ροδέλες λεπτές
  • 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
  • 1 μαραθόριζα (φινόκιο) ψιλοκομμένη
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • ½ κουτ. γλυκού γλυκάνισο σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ½ λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το γιουβέτσι

  • 1 φλιτζάνι Κριθαράκι Χονδρό Melissa
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτό
  • ½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε τα κρεμμύδια με τις ροδέλες από τα καλαμάρια. Προσθέτετε τη πιπεριά Φλωρίνης, τη μαραθόριζα, αλατοπιπερώνετε και καρυκεύετε με πάπρικα και γλυκάνισο.

Συνεχίζετε το σοτάρισμα των υλικών για 6 λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το ούζο. Προσθέτετε το ζωμό και αφήνετε τα καλαμάρια να βράσουν για 15 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Μεταφέρετε το μίγμα της κατσαρόλας σε μεγάλο πυρίμαχο ταψί και προσθέτετε και τον υπόλοιπο (1 λίτρο) καυτό ζωμό λαχανικών. Προσθέτετε το κριθαράκι. Ανακατεύετε και βάζετε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.

Το γιουβετσάκι θα πρέπει να είναι ζουμερό όταν το βγάλετε από το φούρνο γιατί όσο μένει και κρυώνει πήζει. Μόλις αποσύρετε το ταψί από το φούρνο πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Φωτογραφία - Food Styling - Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr