OliveMagazine

Καλαμαράκια με μαύρες ελιές, κουκουνάρια και σταφίδες

Καλαμαράκια με μαύρες ελιές, κουκουνάρια και σταφίδες

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα, σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι ελιές Αμφίσσης, μαύρες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 500γρ. ντομάτες φρέσκιες, τριμμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1 πιπεριά καυτερή, ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι κουκουνάρια
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουσκεύετε τις σταφίδες για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό. Με το ειδικό εργαλείο (εκπυρηνωτή) βγάζετε τα κουκούτσια από τις ελιές.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε την πιπεριά για λίγα λεπτά και προσθέτετε το σκόρδο. Το αφήνετε να σοταριστεί, χωρίς να ξανθύνει.

Ρίχνετε τις ντομάτες, τις σταφίδες, τα κουκουνάρια και τις ελιές. Βράζετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε τα καλαμαράκια. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά ακόμη. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό. Φρυγανίζετε μερικές φετούλες ψωμί και σερβίρετε το φαγητό με ρύζι πιλάφι.

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο