OliveMagazine

Καλαμαράκια με πέστο βασιλικού

Καλαμαράκια με πέστο βασιλικού

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες
  • Για το πέστο

  • 2 φλιτζάνια τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πρώτα ετοιμάζετε το πέστο. Βάζετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, 3 κουταλιές νερό και τα χτυπάτε.

Προσθέτετε τα φύλλα βασιλικού, το κεφαλοτύρι, το κουκουνάρι αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε τις ροδέλες των καλαμαριών. Προσθέτετε λίγο νερό και μαγειρεύετε για 10 λεπτά. Αδειάζετε το πέστο στο τηγάνι, ανακατεύετε και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο