OliveMagazine

Καλαμαράκια με ρύζι και κόλιανδρο

Καλαμαράκια με ρύζι και κόλιανδρο

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1.200γρ. καλαμαράκια
  • 1 νεροπότηρο ρύζι νυχάκι
  • 1 κουτ. σούπας σποράκια κόλιανδρου, κοπανισμένα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 νεροπότηρο ντομάτα κονκασέ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, καθαρισμένα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε τα καλαμαράκια και αφαιρείτε τη ραχοκοκαλιά και το ράμφος τους. Αν είναι μεγάλα, τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, ρίχνετε και την πάπρικα, ανακατεύετε καλά και μόλις πάρουν μια βράση ρίχνετε τα καλαμαράκια. Προσθέτετε τον κόλιανδρο, την ντομάτα, τη ζάχαρη, το ξίδι και ένα νεροπότηρο νερό. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το καλαμαράκι.

Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε. Αν χρειάζεται, προσθέτετε νερό. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το νερό και να γίνει ένα πιλάφι με καλαμαράκια.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr