OliveMagazine

Καλαμαράκια Safcol με ούζο και ντομάτα

Καλαμαράκια Safcol με ούζο και ντομάτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
"SAFCOL"... με Τόνο από τους Ειδικούς στα Θαλασσινά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κονσέρβες καλαμαράκια SAFCOL, καθαρισμένα από το κόκκαλό τους και στραγγισμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 συσκευασίες ντοματάκι κονκασέ
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • μερικά ντοματίνια σε φέτες
  • ½ κρασοπότηρο ούζο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το σκόρδο και το σοτάρετε πολύ ελαφρά για να μην πικρίσει.

Προσθέτετε τα καλαμαράκια και ανακατεύετε. Στη συνέχεια σβήνετε με το ούζο και το αφήνετε να εξατμιστεί.

Ρίχνετε τη ντομάτα, τα ντοματίνια, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει και να πιει τα υγρά της 20 λεπτά περίπου.

Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτετε τον μαϊντανό και τη ρίγανη και το σερβίρετε ζεστό.

Φωτογραφία-Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr