OliveMagazine

Καλαμποκοκεφτέδες

Καλαμποκοκεφτέδες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 συσκευασία Καλαμπόκι ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 450+150γρ. Δώρο, ελαφρά βρασμένο
  • 3 κουτ. σούπας Κρεμμύδι ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, σοταρισμένο με λίγο ελαιόλαδο
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 40γρ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 40γρ. Άνηθο ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 3 αβγά
  • 1½ - 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • 1 συσκευασία Ιταλική σαλάτα ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Λιώνετε ελαφρά με το πιρούνι το μισό περίπου βρασμένο Καλαμπόκι και το ρίχνετε σε ένα μπολ.

Προσθέτετε το υπόλοιπο Καλαμπόκι, το σοταρισμένο Κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες, τον Μαϊντανό, τον Άνηθο, την τριμμένη γραβιέρα και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα.

Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε στο μπολ το μισό καλαμποκάλευρο ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με κουτάλι μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Προσθέτετε όσο επιπλέον αλεύρι χρειαστεί. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

Σε τηγάνι ζεσταίνετε μπόλικο λάδι και, μόλις κάψει, με ένα κουτάλι ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα. Τηγανίζετε τους κεφτέδες σε δόσεις και από τις δύο πλευρές. Τους ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια.

Σερβίρετε τους καλαμποκοκεφτέδες συνοδεύοντας με πράσινη Ιταλική σαλάτα ανακατεμένη με μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση και περιχυμένη με λίγο ελαιόλαδο.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr