OliveMagazine

Καλιτσούνια γλυκά με μυζήθρα δυόσμο και φρέσκες φράουλες

Καλιτσούνια γλυκά με μυζήθρα δυόσμο και φρέσκες φράουλες

Μερίδες:για 60-70 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για το φύλλο

  • ½ κιλό αλεύρι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για την γέμιση

  • 250γρ. μυζήθρα νωπή
  • 15 φυλλαράκια δυόσμο
  • 250γρ. φράουλες
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για το φύλλο: Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνετε μία λακούβα στη μέση, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζετε να ζυμώνετε, μέχρι να έχετε μια ελαστική και αφράτη ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση: Σπάτε τη μυζήθρα με πιρούνι και την ανακατεύετε καλά με τη ζάχαρη και τον δυόσμο.Καθαρίζετε και πλένετε τις φράουλες, τις σκουπίζετε καλά να μην έχουν καθόλου νερό, τις κόβετε σε κομμάτια και τις αφήνετε στην άκρη.

Μοιράζετε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια και αρχίζετε το άνοιγμα του φύλλου. Από κάθε φύλλο θα υπολογίσετε να βγάλετε 8 μικρούς δίσκους, τους οποίους θα σχηματίσετε με ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ. Μοιράζετε τη γέμιση στους δίσκους και από πάνω τοποθετείτε δύο-τρία κομματάκια φράουλα. Κλείνετε καλά σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες του φύλλου με πιρούνι.

Τηγανίζετε τα πιτάκια σε τηγάνι με άφθονο ελαιόλαδο, τα βγάζετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr