OliveMagazine

Καλοκαιρινή καρμπονάρα

Καλοκαιρινή καρμπονάρα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. μικρές αχιβάδες ζυμαρικά
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 50ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
  • 200γρ. αρακά φρέσκο
  • 4 κολοκυθάκια μικρά, σε λεπτές φέτες
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 15 φύλλα δυόσμου ή μέντας ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Όσο βράζουν τα ζυμαρικά ανακατεύετε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, αλάτι, πιπέρι και τα κρατάτε στην άκρη.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τα κολοκύθια, τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε να σοτάρετε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.

Στο μεταξύ τα ζυμαρικά έχουν βράσει. Παίρνετε με μια κουτάλα ζυμαρικά από την κατσαρόλα και τα ρίχνετε μέσα στο τηγάνι, μαζί με λίγο από το ζωμό τους, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα αφήνετε στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, για 2-3 λεπτά.

Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μίγμα της κρέμας, τη μισή παρμεζάνα, το δυόσμο και ανακατεύετε καλά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τη καρμπονάρα πασπαλισμένη με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

Tips

Την κρέμα με τους κρόκους δεν τα προσθέτετε πάνω στη φωτιά γιατί θα ψηθεί ο κρόκος και θα φαίνεται σαν κομμένος.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr