OliveMagazine

Καλοκαιρινή σαλάτα με αλμύρα, βραστά κολοκυθάκια, ανθότυρο και βασιλικό

Καλοκαιρινή σαλάτα με αλμύρα, βραστά κολοκυθάκια, ανθότυρο και βασιλικό

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. αλμύρα
  • 600γρ. κολοκυθάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 40γρ. ντομάτα λιαστή
  • 2 κoυτ. σούπας βασιλικό φρέσκο
  • 150γρ. ανθότυρο
  • 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε δύο μέτριες κατσαρόλες με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε χωριστά την αλμύρα και τα κολοκυθάκια και τα βράζετε, ώσπου να μαλακώσουν ελαφρώς. Στο μεταξύ κόβετε τα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες, ψιλοκόβετε το σκόρδο, κόβετε τη λιαστή ντομάτα σε μικρά κυβάκια και χοντροκόβετε τον βασιλικό.

Όταν βράσουν τα κολοκυθάκια και η αλμύρα τα σουρώνετε, κόβετε τα κολοκυθάκια σε φέτες και τα ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με την αλμύρα, το κρεμμυδάκι, τη λιαστή ντομάτα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε τα υλικά όσο είναι ακόμη ζεστά για να απορροφήσουν όλα τα αρώματα.

Διατηρείτε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Σερβίρετε τη σαλάτα σε μια στρογγυλή πιατέλα γαρνίροντας στο τέλος με τον βασιλικό και το ανθότυρο τριμμένο σε χοντρά κομμάτια.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tips

Αυτή τη δροσιστική σαλάτα μπορείτε να την κάνετε και με σταμναγκάθι ή άλλα χόρτα της αρεσκείας σας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο