OliveMagazine

Καλοκαιρινή σαλάτα με ζυμαρικά, λαχανικά και φρούτα

Καλοκαιρινή σαλάτα με ζυμαρικά, λαχανικά και φρούτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. ραβιόλια (γεμισμένα με τυρί) ή άλλο ζυμαρικό (πέννες ή κοφτό μακαρονάκι)
  • 1 μεγάλο ματσάκι ρόκα
  • 16 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4 κουτ. σούπας κουκουνάρια καβουρδισμένα σε λίγο ελαιόλαδο
  • 2 πεπόνια μικρά κομμένα σε μικρούς κύβους ή μπαλάκια
  • 4 φέτες ζαμπόν σε λωρίδες
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το dressing

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 4 κουτ. σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βράζετε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζετε και τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

Ετοιμάζετε το dressing: Ανακατεύετε το ελαιόλαδο με το βαλσαμικό ξίδι, το βασιλικό και λίγο αλάτι.

Πλένετε και καθαρίζετε από τα χοντρά κοτσάνια τη ρόκα. Προσθέτετε τα ντοματίνια, τα περιχύνετε με το dressing του βασιλικού και ανακατεύετε. Τα βάζετε σε σαλατιέρα, προσθέτετε τα ζυμαρικά, το πεπόνι, το ζαμπόν και τα κουκουνάρια. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε.

Φωτογραφίες: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr