OliveMagazine

Καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι, φέτα και γλιστρίδα

Καλοκαιρινή σαλάτα με καρπούζι, φέτα και γλιστρίδα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 250γρ. ντοματίνια
  • 1 ματσάκι γλιστρίδα
  • 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1½ κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό λευκό
  • 6-7 φύλλα φρέσκο δυόσμο + μερικά επιπλέον
  • 100γρ. καρπούζι
  • 100γρ. φέτα πικάντικη
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και κρατάτε τα τρυφερά φύλλα της γλιστρίδας, τα βάζετε σε μπολ και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τα φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύετε και αφήνετε τη σαλάτα να μαριναριστεί για 10 λεπτά.

Κόβετε το καρπούζι σε μικρά τρίγωνα κομμάτια και το προσθέτετε στη σαλάτα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Σερβίρετε τη σαλάτα με θρυμματισμένη φέτα, επιπλέον ελαιόλαδο και λίγα επιπλέον φύλλα δυόσμου.

Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη-Funky Cook

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο