OliveMagazine

Καλοκαιρινή σαλάτα με κεράσια, ρόκα και γκοργκοντζόλα

Καλοκαιρινή σαλάτα με κεράσια, ρόκα και γκοργκοντζόλα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 120 γρ. κεράσια
  • 4 κoυτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα κεράσι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 100 γρ. ρόκα
  • 1 σικορέ
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο ή μάραθο φρέσκο
  • 100 γρ. γκοργκοντζόλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένουμε τη ρόκα και κόβουμε το σικορέ σε ακανόνιστα κομμάτια.

Κόβουμε τα κεράσια στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο ή τον μάραθο και την γκοργκοντζόλα σε μικρά κυβάκια.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαρμελάδα κεράσι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά με αυγοδάρτη. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε όλα τα υλικά μας, περιχύνουμε με τη σος κερασιού και σερβίρουμε αμέσως.

Φωτογραφία: Jonathan Gregson

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο