OliveMagazine

Καλτσούνια με ανθότυρο

Καλτσούνια με ανθότυρο

Μερίδες:για 30 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:1:10'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • ½ κιλό αλεύρι μαλακό
  • 2 πολύ γεμάτες κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 1 κρόκο αβγού + 1 αβγό ολόκληρο
  • ελάχιστο αλάτι
  • κρύο νερό
  • Για τη γέμιση

  • 1 κιλό ανάλατο ανθότυρο
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 50γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • μαστίχα Χίου ή κανέλα ή άρωμα πικραμύγδαλου
  • Για το άλειμμα

  • 1 αβγό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για να φτιάξετε τη γέμιση ανακατεύετε στο μίξερ το ανθότυρο μαζί με τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αβγά, το αλεύρι και το άρωμα που επιλέξατε.

Ανακατεύετε τα υλικά της ζύμης με τα χέρια, την κάνετε μπάλα και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.

Την ανοίγετε λεπτό φύλλο σε πάχος 2χιλ. και σε διάμετρο όσο ένα πιατάκι του τσαγιού. Απλώνετε σε κάθε φυλλαράκι μια κουταλιά του γλυκού γεμάτη από τη γέμιση και την κλείνετε «τσιμπώντας» τη ζύμη γύρω γύρω για να σχηματιστούν «λυχναράκια».

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Αραδιάζετε τα καλτσούνια σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με αβγό ή ασπράδι και τα ψήνετε μέχρι να ροδίσουν.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο