OliveMagazine

Καναπεδάκια για αποκριάτικο πάρτι σε δύο εκδοχές

Καναπεδάκια για αποκριάτικο πάρτι σε δύο εκδοχές

Μερίδες:για 20 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:40'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα καναπέ με προσούτο και πικάντικο βούτυρο

  • 1 γαλλική μπαγκέτα μακριά ή 2 κοντές
  • 120γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κουτ. γλυκού γλυκιά σάλτσα τσίλι
  • 5 μεγάλες φέτες προσούτο
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης
  • Για τα καναπέ με γκοργκοντζόλα και καρυδόψιχα

  • 20 φετούλες από γαλλική μπαγκέτα, κομμένες πλάγια
  • 100γρ. αλμυρή γκοργκοντζόλα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 200γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τα καναπέ με προσούτο: Πλένετε και στεγνώνετε τις πιπεριές και τις ψήνετε στο φούρνο στο γκριλ στους 200οC μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις βγάζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε προσεκτικά και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια μήκους 2εκ. Το ίδιο κάνετε και με το προσούτο.

Αφήνετε το βούτυρο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το δουλεύετε μαζί με τη σάλτσα τσίλι να γίνει μια ομοιογενής μάζα. Κόβετε την μπαγκέτα πλαγίως και σε πάχος 7 χιλιοστών περίπου, την αλείφετε με το μίγμα βούτυρου, βάζετε από πάνω το προσούτο και ένα κομματάκι πιπεριά. Αραδιάζετε τα καναπέ σε πιατέλα και σερβίρετε.

Για τα καναπέ με γκοργκοντζόλα: Με ένα πιρούνι λιώνετε την γκοργκοντζόλα και την ανακατεύετε καλά με το βούτυρο να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Αλείφετε τις φετούλες του ψωμιού με το μίγμα του τυριού και από πάνω πασπαλίζετε καλά με μπόλικη καρυδόψιχα.

Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο