OliveMagazine

Καναπεδάκια με φάβα Σαντορίνης και κάππαρη

Καναπεδάκια με φάβα Σαντορίνης και κάππαρη

Μερίδες:για 20 καναπεδάκια
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:45'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φραντζόλα χωριάτικο ψωμί μπαγιάτικο
  • 400γρ. φάβα Σαντορίνης
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για την κάππαρη
  • λίγο αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη φάβα: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και το τριμμένο κρεμμύδι. Τα ζεσταίνετε ελαφρά χωρίς να αφήσετε να πάρει χρώμα το κρεμμύδι. Ρίχνετε μέσα τη φάβα. Ανακατεύετε ελαφρά να γυαλίσει η φάβα και προσθέτετε νερό τόσο να σκεπαστεί η φάβα στην κατσαρόλα και να είναι δυο δάχτυλα πιο πάνω από τη στάθμη της. Αλατίζετε ελαφρά και αφήνετε το μίγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα περίπου και μέχρι να λιώσει η φάβα και να γίνει βελούδινη. Αν χρειάζεται, προσθέτετε νερό. Στο τέλος, αν θέλετε, την περνάτε από το μπλέντερ για να γίνει ομοιογενής. Την αφήνετε να κρυώσει ανακατεύοντας πού και πού.

Ξεπλένετε την κάππαρη από την άλμη με άφθονο κρύο νερό, τη βάζετε σε ένα μικρό μπολάκι και την περιχύνετε με το λάδι.

Κόβετε το ψωμάκι σε λεπτές φέτες, τις φρυγανίζετε ελαφρά σε προθερμασμένο φούρνο με το γκριλ ανοιχτό ίσα ίσα να ροδοκοκκινίσουν και τις αλείφετε με τη βελούδινη φάβα.

Από πάνω σκορπάτε μερικά κουμπιά κάππαρης και ελάχιστο λαδάκι. Σερβίρετε τα ψωμάκια σε δίσκο και τα συνοδεύετε με λίγο τσίπουρο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr