OliveMagazine

Κανελόνια με Μπεσαμέλ

Κανελόνια με Μπεσαμέλ

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κουτί κανελόνια
  • ½ κιλό σπανάκι
  • 120 γρ. ξερό κρεμμύδι
  • 100 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. πάριζα
  • 100 γρ. γαλοπούλα
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 2 φάκελοι Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1.500 ml γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σβήνουμε με κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Αφού πιουν τα υγρά τους, ρίχνουμε και το σπανάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Προσθέτουμε τον άνηθο, τα τυριά, την πάριζα και τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Γεμίζουμε τα ¾ του σκεύους με 500 ml γάλα.

Φτιάχνουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτουμε 1.000 ml γάλα κα την απλώνουμε πάνω από τα κανελόνια. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC, στον αέρα και ψήνουμε τα κανελόνια για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 250ºC και ψήνουμε για 15-30 ακόμη, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο