Διαδικασία
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε τα δαμάσκηνα μαζί με το κρασί, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Τα βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι τα δαμάσκηνα να πιουν το κρασί και να μελώσει η σάλτσα. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Τα χτυπάτε στο μπλέντερ να γίνουν ένα πηκτός πολτός. Βάζετε τον πολτό σε ένα μπολ και τον αφήνετε να κρυώσει καλά. Ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη καρυδόψιχα και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανοίγετε το πακέτο του κανταϊφιού, το ξαίνετε καλά και στη συνέχεια, παίρνετε μικρές ποσότητες και γεμίζετε μικρά κανταϊφάκια με το μίγμα δαμάσκηνου και καρυδιού. Τα στριμώχνετε σε ένα ταψάκι του φούρνου (στρογγυλό κατά προτίμηση).
Ζεσταίνετε το φρέσκο βούτυρο σε ένα μπρικάκι και περιχύνετε με αυτό τα κανταϊφάκια. Τα ψήνετε στο φούρνογια 40-50 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.
Όσο ψήνονται, ετοιμάστε τη σάλτσα: Ρίχνετε μέσα σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ. Αφήνετε να πάρουν βράση. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε την κουβερτούρα να λιώσει.
Μόλις βγουν τα κανταΐφια από το φούρνο ζεστά-ζεστά, τα περιχύνετε με τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας. Αφήνετε για μισή ώρα να τραβήξουν τη σάλτσα μέσα στο ταψί και μετά τα σερβίρετε σε πιατέλα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey