OliveMagazine

Κανταϊφάκια σιροπιαστά με μέλι

Κανταϊφάκια σιροπιαστά με μέλι

Μερίδες:για 1 ρηχό ταψί
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • ½ κιλό κανταΐφι
  • 250γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
  • 200γρ. φιστίκια ανάλατα, χοντροαλεσμένα
  • 100γρ. ζάχαρη άχνη
  • ανθρόνερο (προαιρετικά)
  • 300γρ. μέλι για το σιρόπιασμα
  • φιστίκια αλεσμένα, για το πασπάλισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Ανακατεύετε τα 200γρ. φιστίκια με την άχνη και τα ραντίζετε αν θέλετε με ανθόνερο.

Ξαίνετε καλά το κανταΐφι και στη συνέχεια, κόβετε τις κλωστές σε μικρότερα κομμάτια με μαχαίρι. Απλώνετε τη μισή ποσότητα σε καλά βουτυρωμένο, ρηχό ταψί.

Περιχύνετε το κανταΐφι με το μισό λιωμένο βούτυρο, σκεπάζετε την επιφάνεια του με τα φιστίκια και με την παλάμη σας ή με ένα κουτάλι, στρώνετε καλά το κανταΐφι, πιέζοντας το. Το σκεπάζετε από πάνω με το υπόλοιπο κανταΐφι και περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο.

Πιέζετε καλά την επιφάνεια, ώστε να ισιώσει και ψήνετε στο φούρνο για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε το μέλι σε μπεν μαρί, για να γίνει πιο ρευστό.

Μόλις ψηθεί το γλυκό και χωρίς καθυστέρηση, ρίχνετε από πάνω το χλιαρό μέλι και αφήνετε να το απορροφήσει εντελώς. Καλό θα ήταν να το αφήσετε ακόμη και μία μέρα.

Κόβετε το γλυκό σε κομμάτια και τα βάζετε σε καραμελόχαρτα. Πασπαλίζετε τα κομμάτια με αλεσμένα φιστίκια και είναι έτοιμα!

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Σιμόνη Καφίρη

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr