OliveMagazine

Καπονάτα, ένα άλλου τύπου μπριάμ

Καπονάτα, ένα άλλου τύπου μπριάμ

Μερίδες:4-6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα, σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, κομμένη στα 4
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 ντομάτες ολόκληρες, χωρίς το κοτσάνι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 80γρ. ελιές μαύρες, σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • χωριάτικες φέτες ψωμί, φρυγανισμένες, για το σερβίρισμα
  • φύλλα μαϊντανού για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα λαχανικά. Ανακατεύετε σε ένα άλλο δοχείο 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο με το σκόρδο και περιχύνετε με το μίγμα τα λαχανικά.

Απλώνετε σε ένα ταψί ένα φύλλο λαδόκολλα και στρώνετε τα λαχανικά. Τα ψήνετε στο φούρνο στο γκριλ για 7 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.

Τα βγάζετε από τον φούρνο, τα κόβετε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Περιχύνετε με τα ζουμιά από το ψήσιμο και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε πάνω σε φέτες φρυγανισμένου ψωμιού, πασπαλίζοντας με φύλλα μαϊντανού.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr