OliveMagazine

Καπουτσίνο πατατόσουπας με φρεσκοχτυπημένη κρέμα

Καπουτσίνο πατατόσουπας με φρεσκοχτυπημένη κρέμα

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 600γρ. πατάτες
  • 300γρ. πράσα, μόνο το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα
  • 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών φρέσκο ή από κύβο
  • 70γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 350ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τις πατάτες και τα πράσα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα πράσα και τις πατάτες. Όταν αρχίσουν να ψήνονται χωρίς όμως να ροδίσουν ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και τα αφήνετε να βράσουν για 1 ώρα περίπου μέχρι σχεδόν να λιώσουν.

Αποσύρετε από τη φωτιά, δοκιμάζετε τη γεύση, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια τα περνάτε από το μπλέντερ να γίνουν ένας βελούδινος ζωμός, που διατηρείτε ζεστό.

Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στον αβγοδάρτη του μίξερ, μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί την οποία αλατίζετε απαλά. Διατηρείτε τη χτυπημένη κρέμα στο ψυγείο.

Σερβίρετε την πατατόσουπα ζεστή σε μεγάλα φλιτζάνια του τσαγιού γεμίζοντάς τα κατά τα 2/3. Από πάνω βάζετε με το κουτάλι άφθονη χτυπημένη κρέμα για να γίνει σαν καπουτσίνο.

Tips

Αν θέλετε, μπορείτε να αρωματίσετε τη χτυπημένη κρέμα με μερικές σταγόνες αρωματικό λάδι τρούφας.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr