OliveMagazine

Καρέ αρνιού με δεντρολίβανο

Καρέ αρνιού με δεντρολίβανο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 καρέ αρνιού (γύρω στο 1½ κιλό)
  • 4 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 100γρ. μουστάρδα δυνατή
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
  • 1 κιλό πατατούλες φρέσκιες, μικρές
  • ½ φλιτζάνι κορφούλες από δεντρολίβανο φρέσκο
  • 2 κρεμμύδια, πολύ ψιλοκομμένα
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 120ml λευκό κρασί
  • λίγο αλάτι χοντρό
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί.

Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το δεντρολίβανο και το σκόρδο και αλείφετε με αυτό το μίγμα το κρέας.

Αραδιάζετε τις πατατούλες γύρω από το κρέας και τις πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και χοντρό αλάτι. Μοιράζετε ομοιόμορφα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ραντίζετε με το χυμό λεμονιού.

Περιχύνετε όλο το φαγητό στο ταψί με το κρασί και ανακατεύετε ελαφρά τις πατατούλες. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 -60 λεπτά περίπου ή μέχρι να κάνει ωραία κρούστα το κρέας και να ψηθούν καλά οι πατάτες.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr