Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Τρίβετε το καρέ αρνιού με μπόλικο αλάτι και πιπέρι. Παίρνετε τα κλαδάκια του δεντρολίβανου και τα απλώνετε στον πάτο του ταψιού, σκορπάτε τις σκελίδες από το κεφάλι του σκόρδου σπασμένες μέσα στο ταψί και πάνω τοποθετείτε το αρνί.
Περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά επιπλέον μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Όσο ψήνετε το αρνί ετοιμάζετε τον πουρέ μελιτζάνας και τις πιπεριές. Ψήνετε τις μελιτζάνες στο γκαζάκι για να πάρουν τη γεύση του καπνιστού. Μόλις ψηθούν καλά τις ξεφλουδίζετε και μαζεύετε τη σάρκα τους σε ένα σουρωτήρι. Τις αφήνετε να στραγγίξουν.
Ετοιμάζετε μια ανάλαφρη μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το αλεύρι στο βούτυρο. Ρίχνετε μέσα το γάλα και δουλεύετε μέχρι να γίνει μια αραιή μπεσαμέλ. Ρίχνετε μέσα τις σουρωμένες σάρκες της μελιτζάνες και ανακατεύετε με αβγοδάρτη. Προσθέτετε το τριμμένο κασέρι, πιπέρι και δοκιμάζετε για αλάτι. Διατηρείτε τον πουρέ ζεστό.
Ετοιμάζετε τις πιπεριές: Σε ένα μπολ ανακατεύετε την κοπανιστή με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο. Γεμίζετε τις πιπεριές με το μίγμα της κοπανιστής, τις αλείφετε με λάδι και τις ψήνετε στο γκριλ του φούρνου μόνο για 10 λεπτά, ίσα ίσα να ζεσταθούν καλά.
Ακουμπάτε το αρνί σε πιατέλα και συνοδεύετε με πουρέ μελιτζάνας και γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης, πασπαλίζετε με μπόλικο μαϊντανό και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb