OliveMagazine

Καραμελωμένα φρούτα με παγωτό βανίλια και σάλτσα φράουλα

Καραμελωμένα φρούτα με παγωτό βανίλια και σάλτσα φράουλα

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 μήλα καθαρισμένα, κομμένα στα 6
  • 2 αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα στα 4
  • 4-5 μπάλες παγωτό βανίλια
  • 100γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 3 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 2 σφηνάκια τσίπουρο
  • 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε βαθύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, ρίχνετε μέσα τα μήλα, τα αχλάδια, τις σταφίδες και σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα καραμελώνετε σιγά-σιγά σε μέτρια φωτιά.

Σβήνετε με το τσίπουρο και προσθέτετε 1 σφηνάκι νερό. Βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από το τηγάνι. Αφήνετε τα καραμελωμένα φρούτα να κρυώσουν.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα φράουλας: Ρίχνετε τη μαρμελάδα σε μπλέντερ μαζί με το λικέρ, προσθέτετε 2 κουτ. σούπας νερό και χτυπάτε το μίγμα καλά, να ομογενοποιηθεί.

Σερβίρετε από μια μεγάλη μπάλα παγωτό σε ποτήρια σαμπάνιας, βάζετε γύρω-γύρω τα καραμελωμένα φρούτα και περιχύνετε με μια-δυο κουτ. σούπας σάλτσα φράουλα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr