OliveMagazine

Καραμελωμένο pop corn

Καραμελωμένο pop corn

Μερίδες:για 2 μεγάλα μπολ
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:1:30'
Έτοιμο σε:1:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 10 κούπες έτοιμο pop corn ανάλατο ή ½ φλιτζάνι σπόροι καλαμποκιού (για pop corn)
  • 180γρ. βούτυρο αλατισμένο
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¼ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Φτιάχνετε το pop corn με τη γνωστή διαδικασία, σε μια μεγάλη κατσαρόλα, εκτός αν έχετε έτοιμο, και το κρατάτε στην άκρη. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 120οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος 2 ταψιά.

Ζεσταίνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο, μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη, το πιπέρι και ανακατεύετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά. Δυναμώνετε λίγο τη φωτιά να πάρει βράση η καραμέλα και μετά τη χαμηλώνετε ξανά ενώ εξακολουθείτε να ανακατεύετε συνεχώς για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνει μια ξανθή και παχιά καραμέλα. Προσοχή δεν πρέπει να σκουρύνει πολύ η καραμέλα γιατί θα καεί.

Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέτετε τη βανίλια, το αλάτι, τη σόδα κι ανακατεύετε να διαλυθούν. Ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με το έτοιμο pop corn και ανακατεύετε καλά μέχρι να καλυφθεί το pop corn με την καραμέλα.

Απλώνετε το καραμελωμένο pop corn στα ταψιά στρωμένα σε μια στρώση και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα, ανακατεύοντας ανά 15 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει η καραμέλα και να γίνουν τραγανά.

Tips

Μόλις ρίξετε τη μαγειρική σόδα θα φουσκώσει το μίγμα, για αυτό χρησιμοποιήστε μεγάλη κατσαρόλα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr