OliveMagazine

Καρβελάκι γεμιστό με μελιτζάνες

Καρβελάκι γεμιστό με μελιτζάνες

Μερίδες:6-8
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:60'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 καρβέλι ψωμί μεγάλο, μαύρο ή άσπρο
  • 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, σε ροδέλες
  • 3 κρεμμύδια, σε ροδέλες
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα
  • 3-4 πιπεριές χρωματιστές ή πράσινες
  • 3 κολοκυθάκια χοντρά, σε ροδέλες
  • 4 ντομάτες
  • ½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε οριζόντια από το καρβέλι ένα καπάκι κοντά στην κορυφή. Αδειάζετε την ψίχα από το εσωτερικό του αφήνοντας γύρω γύρω 4εκ. ψίχα περίπου.

Ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να μαλακώσουν χωρίς να καούν.

Αλείφετε με λάδι και πινέλο τις ροδέλες από τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες, τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε στο μαντέμι ή στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.

Καθαρίζετε τις πιπεριές και τις κόβετε στη μέση. Τις αλείφετε με λάδι και τις ψήνετε στο μαντέμι ή στο γκριλ (αφαιρείτε τη μαυρισμένη φλούδα τους).

Κόβετε τις ντομάτες στη μέση, τις αραδιάζετε σε ταψί, τις αλατοπιπερώνετε και ψήνετε σε ζεστό φούρνο στους 180οC, για 15 λεπτά.

Γεμίζετε το καρβέλι βάζοντας σε στρώσεις τα λαχανικά ως εξής: ξεκινάτε από τα μισά κρεμμύδια, τις μισές μελιτζάνες, τα μισά κολοκυθάκια, τις μισές πιπεριές, τη ρόκα, τις ντομάτες, τα μισά μυρωδικά, τα τυριά, και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα με την ίδια σειρά. Όταν τελειώσετε με το γέμισμα, σκεπάζετε το καρβέλι με το καπάκι του που κόψατε αρχικά και το τυλίγετε με αλουμινόχαρτο ή πετσέτα ώστε να μπορείτε να το μεταφέρετε. Το σερβίρετε κομμένο σε φέτες.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr