OliveMagazine

Καρβελάκι γεμιστό με χωριάτικη σαλάτα

Καρβελάκι γεμιστό με χωριάτικη σαλάτα

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 προζυμένιο καρβέλι ψωμιού, στρογγυλό
  • 2 ντομάτες μεγάλες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 αγγούρι
  • 2 αβγά σφιχτά
  • 1 κομμάτι φέτα
  • ½ κρεμμύδι
  • 6-7 ντοματίνια
  • λίγη κάππαρη
  • 9-10 ελιές
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το αγγούρι, τα αβγά και τη φέτα σε κομμάτια και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια και τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτετε στη σαλατιέρα, μαζί με την κάπαρη, τις ελιές και τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Προσθέτετε αλάτι, ελαιόλαδο και ξύδι και ανακατεύετε.

Κόβετε ένα κομμάτι από την επάνω πλευρά του ψωμιού σαν «καπάκι» και το κρατάτε στην άκρη.

Αδειάζετε το καρβελάκι του ψωμιού από την ψίχα του, το ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λίγο αλάτι. Το ίδιο κάνετε και με το «καπάκι» του. Το γεμίζετε με τη σαλάτα. Σκεπάζετε με το «καπάκι». Αφήνετε για λίγα λεπτά, μέχρι να απορροφήσει το ψωμί λίγο από το ζουμάκι της σαλάτας και σερβίρετε.

Tips

Την ψίχα που θα αφαιρέσετε από το ψωμί μην την πετάξετε. Μπορείτε να την κόψετε σε κυβάκια και να φτιάξετε ωραιότατα κρουτόν ψημένα στο φούρνο ή στο τηγάνι.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο