OliveMagazine

Καρδιά από κέικ σοκολάτας με γλάσο βανίλιας

Καρδιά από κέικ σοκολάτας με γλάσο βανίλιας

Μερίδες:για 1 φόρμα κέικ σε σχήμα καρδιάς
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:60'
Έτοιμο σε:1:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. μαργαρίνη
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ρούμι μαύρο ή καφέ εσπρέσο
  • 250γρ. αλεύρι
  • 50γρ. κακάο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομμάτια
  • Για το γλάσο και τη διακόσμηση

  • 250γρ. βανίλια (υποβρύχιο)
  • μερικά ζαχαρωμένα κόκκινα ροδοπέταλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC (πάνω - κάτω χωρίς αέρα). Χτυπάτε τα ασπράδια με λίγη από τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα και τα αφήνετε στην άκρη.

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο μέσα σ’ ένα μπολ και τα αναμιγνύετε με την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ.

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτετε σταδιακά τους κρόκους των αβγών και μετά το ρούμι ή τον εσπρέσο. Ρίχνετε και το μίγμα του αλευριού σε δόσεις και, όταν ενσωματωθεί, σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτετε τα κομματάκια της σοκολάτας και ανακατεύετε με σπάτουλα.

Τέλος ενσωματώνετε και τη μαρέγκα ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις της σπάτουλας για να μη χαθεί ο αέρας.

Μεταφέρετε το μίγμα σε φόρμα του κέικ σε σχήμα καρδιάς (κατά προτίμηση με αποσπώμενο πάτο) και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου. Ξεφορμάρετε το γλυκό σε σχάρα και, όταν κρυώσει, το μεταφέρετε σε πιατέλα.

Ζεσταίνετε το υποβρύχιο σε μικρή κατσαρόλα και πάνω σε σιγανή φωτιά για να γίνει ρευστό. Το αφήνετε να κρυώσει και να γίνει χλιαρό και γλασάρετε το κέικ. Διακοσμείτε με μερικά ζαχαρωμένα ροδοπέταλα.

Συνταγή: Μαριάννα Ρούσσου - Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr